Potraviny

 

Sekce poskytuje informace z úředních kontrol produktů živočišného původu, které odráží plnění povinností provozovatelů potravinářských podniků a jsou důležité pro ochranu veřejného zdraví, zvláště pokud jde o zabezpečení zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin a informace užitečné pro provozovatele potravinářských podniků.





Kontrola potravin

 

Zveřejněno: 03.03.2017

Podezřelé maso v restauraci GURMET v Příbrami

 

Při veterinárně hygienické kontrole, kterou provedli pracovníci KVS SVS pro Středočeský kraj dne 22. 2. 2017 v asijské restauraci GURMET v Příbrami, byly zjištěny nedostatky při skladování potravin a surovin živočišného původu. Konkrétně se jednalo o 120 kg mražených masných polotovarů z kuřecího a hovězího masa, které byly bez označení a neznámého původu.

 

Zveřejněno: 27.02.2017

Nepovolené použití glutamátu sodného v masném polotovaru

 

Pracovníci Krajské veterinární správy Státní veterinární správy pro Středočeský kraj při kontrole zásilky v místě určení v mrazírenském skladu v Jenči zjistili použití nepovolené přídatné látky v masném polotovaru – glutamátu sodného, čímž došlo k porušení nařízení EP a R (ES) č. 1333/2008.

 

Zveřejněno: 21.02.2017

Nepovolená porážka a výroba masných výrobků

 

Státní veterinární správa zjistila při kontrole v součinnosti s Policii ČR v prostoru bývalých jatek v Rohoznici 86, provozované Lubomírem Mlejnkem nepovolenou  porážku prasat včetně výroby masných výrobků. Schválená činnost na uvedené adrese byla ukončena v srpnu 2008.

 

Zveřejněno: 21.02.2017

Vepřové maso z nelegální porážky

 

Inspektoři Státní veterinární správy v Libereckém kraji při kontrole výrobny masných výrobků Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantu zjistili skladování a zpracování vepřového masa, které pocházelo z nelegální porážky a nebylo doprovázeno řádnými obchodními doklady.