CS / EN

Potraviny

V této části webových stránek jsou informace pro výrobce potravin a spotřebitele. Podrobné informace o jednotlivých problematikách najdete v menu. 

 

Výsledky kontrol

Informace z úředních kontrol produktů živočišného původu, které odráží plnění povinností provozovatelů potravinářských podniků a jsou důležité pro ochranu veřejného zdraví, zvláště pokud jde o zabezpečení zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin a informace užitečné pro provozovatele potravinářských podniků.

30.08.2018

SVS odhalila v Praze dva nelegální sklady potravin

Veterinární inspektoři Státní veterinární správy v Praze odhalili v minulém týdnu při kontrolách dva neschválené sklady potravin. V jednom z nich byly navíc potraviny skladovány za nevyhovujících teplotních podmínek. Provozovatelům skladů hrozí za porušení zákona až milionové pokuty.

Celý článek
22.08.2018

Veterinární inspektoři na jihu Čech nařídili likvidaci 185 kg potravin

Pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj při své nedávné kontrole v Plané u Českých Budějovic zastavili vozidlo, přepravující potraviny živočišného původu. Jelikož řidič nepředložil ke kontrole průvodní doklady přepravovaného zboží a vozidlo nebylo uzpůsobeno k přepravě chlazených ani mražených potravin, přizvali celníci ke kontrole veterinární inspektory Krajské veterinární správy pro Jihočeský kraj (KVS).

Celý článek
20.08.2018

Nelegální výroba sušeného masa na Pardubicku

Inspektoři Krajské veterinární správy v Pardubickém kraji (KVS) provedli, ve spolupráci s policií a obecním živnostenským úřadem města Vysoké Mýto, kontrolu u společnosti Original Viking CZ se sídlem ve Vysokém Mýtě.

Celý článek
10.08.2018

Více než půl tuna prošlých potravin ve skladu na Kladensku

Státní veterinární správa provedla na základě podnětu od Policie České republiky spolu s policisty kontrolu u provozovatele potravinářského podniku na Kladensku. Při kontrole chladírenských a mrazírenského skladu bylo nalezeno cca 570 kg potravin a surovin živočišného původu s prošlou dobou spotřeby.

Celý článek
Odkaz na původní článek