Potraviny

 

Sekce poskytuje informace z úředních kontrol produktů živočišného původu, které odráží plnění povinností provozovatelů potravinářských podniků a jsou důležité pro ochranu veřejného zdraví, zvláště pokud jde o zabezpečení zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin a informace užitečné pro provozovatele potravinářských podniků.





Kontrola potravin

 

Zveřejněno: 05.09.2016

Nelegální výrobna masných výrobků

 

Státní veterinární správa při kontrole v neregistrované provozovně v Dlouhoňovicích zjistila činnost bourání masa, výroby masných výrobků a jejich prodeje bez zpracovaných a dodržovaných zásad organizace provozu, opatření k zajištění výroby zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu.

 

Zveřejněno: 02.09.2016

Na etiketě paštiky nebyl opětovně uveden alergen

 

Státní veterinární správa při kontrole v místě určení ve skladu ve Vysokém Mýtě opětovně zjistila u tepelně opracovaného masného výrobku – Houbová paštika, přítomnost alergenu LEPEK v množství 57,8 mg/kg. Alergen není uveden na etiketě. Jedná se o šarži s datem spotřeby do 15. 9. 2016, původ Polsko, PL 30220302 WE.  Výrobek byl dovezen do…

 

Zveřejněno: 31.08.2016

Menší obsah pevného podílu u sleďových filet bez kůže v řepkovém oleji

 

Státní veterinární správa v rámci výkonu veterinárního hygienického dozoru provedla kontrolu značení rybích výrobků spojenou s odběrem vzorku v chladírenském skladu firmy Bidvest Czech Republic s.r.o.

 

Zveřejněno: 30.08.2016

Prodej masných výrobků při okolní teplotě téměř 27°C

 

Státní veterinární správa při kontrole prodejního stánku prodejce Jiřího Haši, Těrnice dne 26.8.2016 odpoledne ve Zlíně na Náměstí Míru zjistila prodej a skladování cca 25,7 kg tepelně opracovaných masných výrobků v ošatkách a přepravkách při teplotě prostředí 26,7°C a navíc nechráněných před kontaminaci.