CS / EN

Potraviny

V této části webových stránek jsou informace pro výrobce potravin a spotřebitele. Podrobné informace o jednotlivých problematikách najdete v menu. 

 

Výsledky kontrol

Informace z úředních kontrol produktů živočišného původu, které odráží plnění povinností provozovatelů potravinářských podniků a jsou důležité pro ochranu veřejného zdraví, zvláště pokud jde o zabezpečení zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin a informace užitečné pro provozovatele potravinářských podniků.

01.02.2017

Skladování neoznačeného masa a produktů rybolovu v tržnici SAPA

Veterinární inspektoři SVS zjistili v prodejně sp. GRANTITUDE House s.r.o. v areálu asijské tržnice SAPA v Praze 4 při kontrole ve spolupráci s Policií ČR v mrazírenských boxech, umístěných na prodejní ploše, skladování 50 kg neoznačeného zmrazeného vepřového masa a produktů rybolovu, u nichž nebyl doložen původ.

Celý článek
31.01.2017

Nevyhovující úroveň hygieny při výrobě a neoznačené výrobní suroviny

V měsíci lednu inspektoři Státní veterinární správy v Libereckém kraji provedli ve spolupráci s celní správou veterinární hygienickou kontrolu ve výrobně kebabu v obci Dolní Suchá. Při kontrole byla zjištěna nevyhovující úroveň hygieny při výrobě, dále 2 tuny hovězího a 3 tuny drůbežího masa původem z Polska, které nebyly oznámeny veterinární správě nejméně 24 hodin před příchodem do provozovny.

Celý článek
30.01.2017

Nález reziduí leukomalachitové zeleně ve svalovině vzorku pstruhů

Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Kraj Vysočina vydala na konci loňského roku zákaz uvádění pstruhů ze sádek v Pravíkově na Pelhřimovsku do oběhu z důvodu nálezu reziduí leukomalachitové zeleně (LMG) ve svalovině vzorku pstruhů odebraného v rámci provádění monitoringu cizorodých látek v potravinách a surovinách živočišného původu.

Celý článek
27.01.2017

Neoznačené zmrazené drůbeží a vepřové maso

Veterinární inspektoři SVS zjistili v restauraci Peking v Praze 4 při běžné kontrole skladování 800 kg neoznačeného zmrazeného drůbežího a vepřového masa, u něhož nebyl doložen původ. Maso bylo balené v igelitových sáčcích a uložené v mrazícím boxu v zázemí restaurace. Dále bylo zjištěno skladování 12 ks chlazených kachen rovněž neznámého původu.

Celý článek
25.01.2017

Špinavé zázemí asijského bistra v Kyjově

Dne 12. ledna 2017 provedly úřední veterinární lékařky Státní veterinární správy kontrolu v asijském bistru Panda v Kyjově. Během kontroly nalezly mražené kuřecí a kachní maso bez označení a v poškozených a roztrhaných sáčcích. Zázemí bistra nebylo udržováno v čistotě, na mnoha místech byla znečištěná podlaha, elektrické zásuvky byly špinavé od zbytků z marinování masa, textilní utěrky byly uložené nevhodným způsobem.

Celý článek
25.01.2017

Zkažené maso v restauraci v Libni

Dne 10. ledna 2017 provedla Státní veterinární správa (SVS) na základě podnětu společnou kontrolu s inspektory ze SZPI v restauraci U čerta, v Praze – Libni. V zázemí restaurace inspektoři našli uskladněné maso, které jevilo známky zkažení – změna barvy, konzistence i zápachu. Jednalo se o hovězí maso, jehněčí kosti a játra a mleté vepřové a hovězí maso. Taktéž bylo zmražené maso neoznačené a nedostatečně zabalené.

Celý článek
Odkaz na původní článek