Zveřejněno: 10.08.2018

Stanovisko SVS ve věci možnosti výskytu AMP u vepřového masa z ČR

Na následujícím odkazu naleznete oficiální stanovisko SVS k problematice možného výskytu afrického moru prasat u vepřového masa z českých chovů v českém i anglickém jazyce.

DALŠÍ PŘÍSPĚVKY

Zveřejněno: 17.08.2018

Africký mor prasat v ČR; aktuální informace ke dni 6. 8. 2018

V České republice potvrzen historicky první výskyt afrického moru prasat v populaci prasat divokých. Vyšetření prokázala nákazu u dvou kusů uhynulých divokých prasat na Zlínsku. V následujícím článku naleznete aktualizované informace o vývoji nákazové situaci a činnosti SVS v souvislosti s případem. Naleznete zde také důležité související dokumenty.

Zveřejněno:

Polotovar pro výrobu kebabu na Teplicku obsahoval salmonely

Státní veterinární správa nařídila na základě kontroly u zpracovatele v Dubí na Teplicku stažení více než tuny polotovaru pro přípravu kuřecího kebabu. Provozovateli byla zároveň až do odvolání rozhodnutím SVS pozastavena výroba.

Zveřejněno: 16.08.2018

Českým exportérům se otevírá možnost vývozu hovězího do Chile

Česká republika a dalších deset členských států Evropské unie může nově vyvážet hovězí maso do Chile. V červenci o této možnosti informovala chilská strana Evropskou komisi.