Zveřejněno: 13.03.2017

Špatné hygienické podmínky v řeznictví v Nymburce

 

Úřední veterinární lékaři SVS provedli minulý týden na základě anonymního podnětu kontrolu provozovny firmy MASO Traditional s.r.o. v Nymburce. Spotřebitel si stěžoval na prodej potravin s prošlým datem použitelnosti.

Při kontrole bylo zjištěno, že provozovna nevyhovuje požadavkům z hlediska čistoty.

Mimo to bylo zjištěno skladování tepelně opracovaných masných výrobků ve znečištěných přepravkách, umístěných přímo na podlaze společně s čerstvým drůbežím masem.

V chladírně masných výrobků byly skladovány potraviny s prošlým datem použitelnosti, další byly oschlé, poškozené od hlodavců, deformované a znečištěné. Navíc zde byly i potraviny neznámého původu.

Úřední veterinární lékaři pozastavili uvádění těchto potravin do oběhu a zároveň pozastavili výrobu masných výrobků, bourání čerstvého masa a porcování čerstvého drůbežího masa.

Podle zákona hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 mil. korun.

 

 


 

DALŠÍ PŘÍSPĚVKY

 

Zveřejněno: 18.09.2017

Africký mor prasat v ČR; aktuální informace ke dni 18.9.2017

 

V České republice potvrzen historicky první výskyt afrického moru prasat v populaci prasat divokých. Vyšetření prokázala nákazu u dvou kusů uhynulých divokých prasat na Zlínsku. V následujícím článku naleznete aktualizované informace o vývoji nákazové situaci a činnosti SVS v souvislosti s případem. Naleznete zde také důležité související dokumenty.

 

Zveřejněno:

Chalupářské vepřové maso obsahovalo kousky plastové fólie

 

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) zjistili na základě laboratorního vyšetření výrobku Chalupářské vepřové maso Delux.

 

Zveřejněno: 12.09.2017

SVS si dnes připomněla 50 let od svého vzniku

 

V přednáškovém sále Domu zemědělské osvěty na pražských Vinohradech, kde sídlí ústředí Státní veterinární správy, se dnes uskutečnilo slavnostní setkání u příležitosti 50 let od vzniku Státní veterinární správy.