Zveřejněno: 13.03.2017

Špatné hygienické podmínky v řeznictví v Nymburce

 

Úřední veterinární lékaři SVS provedli minulý týden na základě anonymního podnětu kontrolu provozovny firmy MASO Traditional s.r.o. v Nymburce. Spotřebitel si stěžoval na prodej potravin s prošlým datem použitelnosti.

Při kontrole bylo zjištěno, že provozovna nevyhovuje požadavkům z hlediska čistoty.

Mimo to bylo zjištěno skladování tepelně opracovaných masných výrobků ve znečištěných přepravkách, umístěných přímo na podlaze společně s čerstvým drůbežím masem.

V chladírně masných výrobků byly skladovány potraviny s prošlým datem použitelnosti, další byly oschlé, poškozené od hlodavců, deformované a znečištěné. Navíc zde byly i potraviny neznámého původu.

Úřední veterinární lékaři pozastavili uvádění těchto potravin do oběhu a zároveň pozastavili výrobu masných výrobků, bourání čerstvého masa a porcování čerstvého drůbežího masa.

Podle zákona hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 mil. korun.

 

 


 

DALŠÍ PŘÍSPĚVKY

 

Zveřejněno: 22.07.2019

Deset pravidel Světové zdravotnické organizace (WHO) k zabezpečování zdravotní nezávadnosti potravin

 

SVS doporučuje k zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin dodržování 10 jednoduchých pravidel naformulovaných WHO.

 

Zveřejněno: 17.07.2019

Dodávka na jihu Čech vezla v nevyhovujících podmínkách čtvrt tuny masa a masných výrobků

 

Veterinární inspektoři z Jihočeského kraje byli tamními celníky v závěru minulého týdne přizváni ke kontrole dodávky přepravující potraviny. Při společné kontrole provedené na parkovišti na okraji Tábora bylo zjištěno, že vozidlo přepravovalo v nevyhovujících podmínkách čtvrt tuny masa a masných výrobků.

 

Zveřejněno: 15.07.2019

SVS stahuje z trhu uzené šproty v oleji, mohou obsahovat úlomky kovu

 

SVS nařídila stáhnout z preventivních důvodů z prodeje šarži více než 24.000 konzerv uzených šprotů v oleji od lotyšského výrobce. Důvodem je nález úlomku kovu v jedné z konzerv spotřebitelem v České republice.