Zveřejněno: 01.03.2019

Aktuální informace k došetřování problematické zásilky polského drůbežího masa

 

Státní veterinární správa (SVS) došetřuje, kam se problematická šarže polských kuřecích prsou s nálezem salmonely z Polska dostala. Z aktuální informace vyplývá, že zásilky, směřovaly do několika míst určení v Ústeckém, Zlínském, Královéhradeckém a Olomouckém kraji. Celkové množství kuřecího masa činí 4515 kg.

Do Ústeckého kraje přišla zásilka kuřecího masa s nálezem salmonely v množství 1200 kg, příjemcem zásilky byl sklad Gastroplus v Lounech. Problematické kuřecí maso bylo dále odesláno 22 odběratelům, které najdete v samostatné příloze.

V Královehradeckém kraji odebrala problematickou šarži firma NEGOCIO s.r.o., Hradec Králové do skladu firmy Polar v Kostelci nad Černými lesy (Středočeský kraj) o celkové váze 670 kg, přičemž se podařilo ve skladu zadržet 370 kg masa. Dva odběratelé, ke kterým bylo distribuováno 300 kg, jsou uvedeni v příloze zprávy.

Ve Zlínském kraji došlo polské kuřecí maso k příjemci zásilky – Michal Martin, Kunovice o celkové váze 620 kg. Šarže je po datu spotřeby a již se nenachází na skladě. V příloze je seznam 7 míst, na která zásilka dále pokračovala.

Do Olomouckého kraje k příjemci zásilky, kterou je firma Made Group a. s. (Mrazírenské sklady Olomouc), dorazilo 2000 kg kuřecího masa. Distribuce k dalším odběratelům je v samostatné příloze tiskové zprávy. V Olomouckém kraji byl došetřen ještě jeden příjemce zásilky – Jaromír Jaš, Dolní Újezd 9, ke kterému směřovalo 25 kg kuřecího masa.

Zjišťování dalších informací, jsou předmětem probíhajícího došetřovaní SVS v jednotlivých krajích.

Identifikace zásilky:

Kuřecí stehna mražená, kalibrovaná po 220 g, baleno v 10 kg kartonech, původ INTER-NATURAL 2000 Sp. Z o.o., Pewel Mala, ul. Žywiecka 143, 34-331 Swinna, PL 24174302 WE, DV-zamražení 13.02.2019, DMT 12.02.2020, výrobní šarže 318 a 325.

 

Přehled distribuce kuřecího masa do 4 krajů (38,9 KB)

 

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí SVS

 

 

 

 

 


 

DALŠÍ PŘÍSPĚVKY

 

Zveřejněno: 22.07.2019

Deset pravidel Světové zdravotnické organizace (WHO) k zabezpečování zdravotní nezávadnosti potravin

 

SVS doporučuje k zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin dodržování 10 jednoduchých pravidel naformulovaných WHO.

 

Zveřejněno: 17.07.2019

Dodávka na jihu Čech vezla v nevyhovujících podmínkách čtvrt tuny masa a masných výrobků

 

Veterinární inspektoři z Jihočeského kraje byli tamními celníky v závěru minulého týdne přizváni ke kontrole dodávky přepravující potraviny. Při společné kontrole provedené na parkovišti na okraji Tábora bylo zjištěno, že vozidlo přepravovalo v nevyhovujících podmínkách čtvrt tuny masa a masných výrobků.

 

Zveřejněno: 15.07.2019

SVS stahuje z trhu uzené šproty v oleji, mohou obsahovat úlomky kovu

 

SVS nařídila stáhnout z preventivních důvodů z prodeje šarži více než 24.000 konzerv uzených šprotů v oleji od lotyšského výrobce. Důvodem je nález úlomku kovu v jedné z konzerv spotřebitelem v České republice.