CS / EN

Potraviny

V této části webových stránek jsou informace pro výrobce potravin a spotřebitele. Podrobné informace o jednotlivých problematikách najdete v menu. 

 

Výsledky kontrol

Informace z úředních kontrol produktů živočišného původu, které odráží plnění povinností provozovatelů potravinářských podniků a jsou důležité pro ochranu veřejného zdraví, zvláště pokud jde o zabezpečení zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin a informace užitečné pro provozovatele potravinářských podniků.

11.05.2017

SVS zakázala prodej polotovarů pro přípravu kebabu

Státní veterinární správa (SVS) zakázala prodej polotovarů pro přípravu kebabu ve dvou provozovnách stravovacích služeb v Kraji Vysočina. Polotovary pocházely od výrobce a dodavatele z Německa a obsahovaly přídatné látky, jejichž použití pro tento druh produktů evropská legislativa nepovoluje.

Celý článek
03.05.2017

Veterinární inspektoři podali trestní oznámení za pokus o úplatek

Státní veterinární správa při kontrole provozovatele zařízení stravovacích služeb, cizího státního příslušníka, odhalila v okrese Brno-venkov řadu závažných nedostatků. Těsně po ukončení kontroly došlo ze strany provozovatele k pokusu o blíže nespecifikovaný úplatek v podobě obálky, na který veterinární inspektoři reagovali podáním trestního oznámení u orgánu Policie České republiky.

Celý článek
20.04.2017

Uvádění prošlých potravin na trh

Inspektoři KVS SVS pro Plzeňský kraj provedli v minulém týdnu na základě podnětu spotřebitele kontrolu provozovny ZEMAN maso-uzeniny v Rokycanech. Stěžovatel uváděl prodej potravin s prošlou dobou spotřeby. Při kontrole bylo zjištěno, že podnět je oprávněný, protože v chladicím boxu bylo nalezeno celkem 5 kg prošlých potravin.

Celý článek
17.03.2017

Nedostatky při prodeji uzených ryb ve stánku v Přerově

Úřední veterinární lékaři SVS provedli na základě podnětu dne 9.3.2017 kontrolu prodejního stánku uzených ryb v Přerově v Olomouckém kraji, při které byly zjištěny četné nedostatky. Ty se týkaly především nedodržení teploty uchovávání nabízeného zboží, ochrany těchto potravin před vnější kontaminací a jejich značení.  Zkontrolováno bylo celkem zhruba 90 kg balených a nebalených ryb.

Celý článek
13.03.2017

Špatné hygienické podmínky v řeznictví v Nymburce

Úřední veterinární lékaři SVS provedli minulý týden na základě anonymního podnětu kontrolu provozovny firmy MASO Traditional s.r.o. v Nymburce. Spotřebitel si stěžoval na prodej potravin s prošlým datem použitelnosti. Při kontrole bylo zjištěno, že provozovna nevyhovuje požadavkům z hlediska čistoty.

Celý článek
Odkaz na původní článek