Potraviny

 

Sekce poskytuje informace z úředních kontrol produktů živočišného původu, které odráží plnění povinností provozovatelů potravinářských podniků a jsou důležité pro ochranu veřejného zdraví, zvláště pokud jde o zabezpečení zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin a informace užitečné pro provozovatele potravinářských podniků.





Kontrola potravin

 

Zveřejněno: 23.11.2018

SVS v areálu SAPA odhalila potraviny neznámého původu a nedodržování teplot

 

SVS při společné kontrole s policisty, celníky a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí uskutečněné ve středu 21. 11. 2018 v areálu tržnice SAPA v Praze zjistila ve třech případech pochybení při přepravě masa a masných výrobků.

 

Zveřejněno: 09.11.2018

Vozidlo v Jihočeském kraji přepravovalo 300 kg kebabů za nevyhovujících podmínek

 

Inspektoři Státní veterinární správy v Jihočeském kraji zjistili v závěru minulého týdne při společné kontrole s celníky na Českokrumlovsku nedostatky při přepravě 300 kg mrazených masných polotovarů určených pro přípravu kebabů v provozovnách rychlého občerstvení.

 

Zveřejněno: 07.11.2018

Problémy s označením a teplotou výrobků při prodeji na farmářských trzích v Děčíně

 

Veterinární inspektoři SVS provedli kontrolu prodeje živočišných produktů na farmářských trzích v Děčíně v Ústeckém kraji. Při kontrole bylo inspektory zjištěno, že jeden prodávající nabízel přes 20 kg vepřového sádla bez náležitého označení. Zároveň bylo u stejného prodejce zjištěno porušení chladícího řetězce.

 

Zveřejněno: 02.11.2018

Prošlé maso ve školní jídelně v Královéhradeckém kraji

 

Úřední veterinární lékaři SVS při kontrole provozovny veřejného stravování v Kostelci nad Orlic v Královéhradeckém kraji nalezli v chladícím boxu na čerstvé maso téměř šedesát kilogramů vakuově baleného masa (vepřového a hovězího) s prošlým datem použitelnosti.