CS / EN

Kontakt pro média

Ke komunikaci s oddělením vnější komunikace používejte, prosím, výhradně e-mailovou adresu mluvci@svscr.cz.

 

Petr Vorlíček

Mgr. Petr Vorlíček
tiskový mluvčí
+420 227 010 705
+420 778 757 439
mluvci@svscr.cz
p.vorlicek@svscr.cz

 

Petr Majer

Ing. Petr Majer
zástupce tiskového mluvčího
+420 227 010 154
+420 602 216 641
mluvci@svscr.cz
p.majer@svscr.cz

 

Tiskové zprávy

30.06.2017

Česká republika je již oficiálně prostá nákazy ptačí chřipkou

Státní veterinární správa (SVS) zaslala Světové organizaci pro zdraví zvířat (OIE) prohlášení, že ke dni 23. 6. 2017 je Česká republika oficiálně bez výskytu vysocepatogenní aviární influenzy (ptačí chřipky). Minulý pátek totiž uplynuly přesně tři měsíce od dne likvidace posledního ohniska na území ČR v Poseči na Karlovarsku.

Celý článek
29.06.2017

Pravidla pro dovoz potravin živočišného původu ze třetích zemí

Vzhledem k blížícímu se období letních dovolených a také v souvislosti s aktuálním výskytem afrického moru prasat považuje Státní veterinární správa (SVS) za prospěšné upozornit, jaká pravidla platí při dovozu produktů živočišného původu pro osobní spotřebu, resp. tzv. svačin ze třetích zemí do EU.

Celý článek
28.06.2017

Kontroly prodeje živočišných produktů na farmářských trzích

Jednou z oblastí, které Státní veterinární správa (SVS) dlouhodobě dozoruje, je prodej živočišných produktů na trzích. Jedná se především o populární farmářská tržiště. V dosavadním průběhu letošního roku provedli úřední veterinární lékaři na trzích v celé ČR více než 130 kontrol, z toho zhruba při každé páté zjistili nějakou závadu.

Celý článek
20.06.2017

SVS se zaměří na kontrolu pohody zvířat v souvislosti s panujícími horky

Vzhledem k aktuálnímu vývoji počasí Státní veterinární správa (SVS) připomíná důležité zásady, které by měli chovatelé hospodářských i zájmových zvířat dodržovat. Horké dny mohu negativně ovlivnit pohodu a zdraví zvířat. V období vysokých teplot by měli chovatelé věnovat zvýšenou pozornost především odpovídajícímu napájení, chlazení a větrání.

Celý článek
Odkaz na původní článek