CS / EN

Kontakt pro média

Ke komunikaci s oddělením vnější komunikace používejte, prosím, výhradně e-mailovou adresu mluvci@svscr.cz.

 

Petr Vorlíček

Mgr. Petr Vorlíček
tiskový mluvčí
+420 227 010 705
+420 778 757 439
mluvci@svscr.cz
p.vorlicek@svscr.cz

 

Petr Majer

Ing. Petr Majer
zástupce tiskového mluvčího
+420 227 010 154
+420 602 216 641
mluvci@svscr.cz
p.majer@svscr.cz

 

Tiskové zprávy

04.02.2019

Aktuální informace o problematickém polském hovězím mase

Z celkového množství 300 kg polského hovězího masa, směřovalo 112 kg do Prahy, kde se podařilo 56 kg zajistit ve skladu a nedostalo se tak k zákazníkům. Zbylých 56 kg masa bylo distribuováno do několika pražských restaurací. Dle šetření na místě bylo již maso spotřebováno. Ze zásilky masa byly odebrány vzorky...

Celý článek
30.01.2019

Závažný případ týrání zvířat v Podkrkonoší

Veterinární inspektoři SVS z Královéhradeckého kraje provedli v úterý 29. ledna ve spolupráci s Policií ČR a orgány místní samosprávy kontrolu hospodářství v obci Slemeno v Podkrkonoší. Společná kontrola byla provedena na základě obdrženého podnětu pro podezření na týrání zvířat. Toto podezření se potvrdilo.

Celý článek
15.01.2019

SVS před Vánoci zkontrolovala více než 1000 stánků s kapry, závad meziročně mírně přibylo

Tak jako každoročně i před loňskými Vánocemi kontrolovali veterinární inspektoři, zda pouliční prodejci kaprů dodržují platné předpisy. Jejich kontrolou prošla před svátky více než jedna tisícovka prodejních míst. Z toho alespoň jednu závadu zjistili ve třech procentech případů. Nejčastějším nedostatkem bylo nenahlášení prodejního místa příslušné krajské veterinární správě.

Celý článek
20.12.2018

SVS zkontroluje přibližně 30 procent prodejců vánočních kaprů

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) budou letos podobně jako v předchozích letech kontrolovat pouliční prodejce vánočních kaprů. SVS eviduje k 19. prosinci v rámci celé ČR téměř 2400 prodejních míst. Veterinární inspektoři zkontroluji přibližně 30 % prodejních míst a při kontrolách se zaměří zejména na zacházení s živými rybami a na hygienické podmínky prodeje.

Celý článek
Odkaz na původní článek