Státní veterinární správa

 

Státní veterinární správa je organizací zřízenou na základě zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, jako správní úřad v resortu Ministerstva zemědělství a nejvyšší orgán veterinární správy s celorepublikovou působností.




Napište nám...  

Kontaktní formulář  »

AKTUALITY

 

Zveřejněno: 23.10.2018

Veterinární inspektoři zachytili v Praze přes dvě tuny mořských produktů v neschváleném skladu

 

Kontrola Státní veterinární správy (SVS) ve spolupráci s Policií ČR objevila v Praze-Písnici sklad potravin živočišného původu, který provozoval svou činnost bez schválení a registrace SVS a v něm více než dvě tuny ryb a mořských plodů. Veterinární inspektoři nařídili zákaz uvádět všechny potraviny ze skladu na trh.

 

Zveřejněno: 22.10.2018

V rámci plošného monitoringu AMP bylo odebráno již přes 1000 vzorků potravin

 

SVS v rámci plošného monitoringu na výskyt afrického moru prasat (AMP) od 2. října 2018 odebrala již více než 1000 vzorků vepřového masa, masa divokých prasat a tepelně dostatečně nezpracovaných produktů z nich. Laboratorně se zatím vyšetřilo přes 70 procent odebraných vzorků. V žádném z dosud vyšetřených vzorků nebyla přítomnost viru AMP zjištěna.

 

Zveřejněno: 22.10.2018

SVS na Pardubicku zachytila přes tunu potravin přepravovaných při nevyhovující teplotě

 

Pracovníci Celního úřadu pro Pardubický kraj při své kontrole v okrese Svitavy zastavili vozidlo přepravující potraviny živočišného původu, které bylo následně odveleno do areálu celního úřadu Svitavy. Následná veterinární kontrola zjistila, že vozidlo nebylo vybaveno chladicím zařízením a výrobky byly přepravovány za nevyhovující teploty + 18 °C.

 

Zveřejněno: 18.10.2018

SVS představila na Lenfeldových a Höklových dnech důležitost úzké spolupráce s VFU

 

Společně s Fakultou veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutické univerzity Brno již tradičně Státní veterinární správa spolupořádá mezinárodní konferenci zaměřenou na zdravotní nezávadnost a kvalitu potravin s názvem Lenfeldovy a Höklovy dny.

 

Pokračováním v používání stránek, souhlasíte s použitím cookies. Další informace

Nastavení cookie na této webové stránce jsou nastaveny na "povoleny cookies", aby vám umožnily nejlepší procházení. Budete-li i nadále používat tuto webovou stránku bez změny nastavení souborů cookie nebo klepnutí na tlačítko "Souhlasím" dole, dáváte souhlas.

Zavřít